Logo van Club Geluk 0

Breiboeken

Knijpbeestjes breien & haken met Club Geluk

 

Super easy & eighties verantwoord!

In dit boek staan patronen voor 25 retro knijpbeesten om te breien en te haken (dus 50!), met gebruik van één supersimpel basispatroon. Ja, inderdaad, je kan ze haken en breien, dus dan is iedereen blij. Er wordt niet rondgebreid of -gehaakt, alleen maar lekker recht, dus iedereen kan het, ook de beginner. 

Maak een aap geïnspireerd op Monchhichi, een pony geïnspireerd op My Little Pony of een beer geïnspireerd op de Troetelberen. Vroeger was de avocado nog niet ontdekt (maar aten we wel ketchup in plaats van tomatensaus over de spaghetti; het waren rare tijden). Maar nu hebben we wel avocado’s, dus die én de überhippe alpaca zitten er ook bij. En knijpbeestjes voor de feestdagen: een rendier, Sint, een skelet voor Halloween en een paashaas.  Haak en brei ze allemaal, hang ze aan een koord, aan je gele Ikea-lamp, aan je tepel en God weet waar we ze nog meer aan hingen in de jaren tachtig. 

Hier verkrijgbaar!

 

Kleine kersttruien haken
met Club Geluk

Deze kerst maakt Club Geluk kleine gehaakte kersttruien voor in de kerstboom. Hang de mini-sweater aan een klein kledinghangertje als kerstdecoratie en move over kerstballen! Maak ze voor je boom, als kerstcadeau en haak ze het hele jaar door, er komt toch ieder jaar weer een kerstfuif aan. In het boek staan 24 patronen en is bovendien tweetalig: Nederlands en Engels. Koop jouw exemplaar hier. 

 


Kleine kersttruien breien 
met Club Geluk

Deze kerst maakt Club Geluk kleine gebreide kersttruien voor in de kerstboom. Hang de mini-sweater aan een klein kledinghangertje als kerstdecoratie en move over kerstballen! Maak ze voor je boom, als kerstcadeau en brei ze het hele jaar door; er komt toch ieder jaar weer een kerstfuif aan. In het boek staan 24 patronen en is bovendien tweetalig: Nederlands en Engels. Koop jouw exemplaar hier. 

In samenwerking met Uitgeverij Kosmos. Wil je meer zien? Kijk hier voor het inkijkexemplaar.


Yarn Porn- Het betere handwerk

Dit sexbreiboekje is een verzameling van Club Geluk's Brei- en haak pornografie. Door de jaren heen hebben we best veel sexwerk gemaakt: gebreide piemels, klapkutjes en borduurwerken met echte kruissteken. Voor de lol, voor de kunst, in opdracht (voor bijvoorbeeld LINDA.) en ook uit protest tegen moderne preutsheid. We hebben al dit werk gebundeld in een fijn, vies boekje, samen met 7 patronen voor je huisgemaakte heetheid: een condoom, genitalien, pasties, tampon en meer.

Je kan hier het boekje online bestellen.

 


 

Huiselijk haken met Club Geluk

Huiselijk haken met Club Geluk staat vol originele haaksels van makkelijk tot moeilijk, van mooi tot een beetje mal. Allemaal haakpatronen voor jezelf, kind, hond, kat, of oma, voor in de keuken-, woon-, kinder- en slaapkamer. En met heel verschillende haaktechnieken, bijvoorbeeld: schotse ruit, Pied de poule, vintage borduren, Tunisch haken, echte oude mensen granny squares, recht-toe-recht-aan-, freeform-, filet-, en mochila haken. 

In samenwerking met Uitgeverij Kosmos.


Club Geluk's Haak & 

Brei journal 

En nu nooit meer de draad kwijt met dit dagboek Vanaf nu noteer je al je haak- en breiprojecten in Club Geluk’s Haak & brei journal. Begin je aan een nieuwe gebreide trui, een gehaakte knuffel of een ander handwerkproject? Dan begint je handwerkavontuur hier. Per project is er ruimte voor notities over je gereedschap, garens, patroon, planning en een persoonlijke noot. 

In samenwerking met Uitgeverij Kosmos.


Club Geluk & de fantastische truien  

1 easy peasy breipatroon voor 12 toffe truien

Vroeger, toen de walkman de maat sloeg, Twix nog Raider heette, er in vliegtuigen werd gerookt en brood nog niet op de Unesco lijst stond, werd het straatbeeld opgesierd door olijke, vrolijke en foute truien. Nu maakt de uitbundige trui jaarlijks een bescheiden comeback met kerst, maar waarom niet weer het hele jaar in een dolle wollen trui? Maar dan wel met de kleuren en snit van nu: een vlotte & frisse revival van de retro trui. In dit boek staan patronen voor 12 fantastische truien om het hele jaar mee op te vrolijken. Dit boek staat vol eighties verantwoorde truien én accessoires om het hele jaar mee op te vrolijken. Eén easy peasy basis patroon voor 12 toffe truien. 

 


Club Geluk en het geheim van de gebreide ham en meer bizarre breisels


Heb je altijd al een ham willen breien? Een platenspeler, lippenstift of smeulende sigaret? Dan is hier jouw rough guide onder de breigidsen. Naast het recept voor de gebreide ham staan er nog veel meer bizarre breisels in dit boek. Allemaal zo realistisch mogelijk nagebreid en soms een beetje gehaakt. Juist het zo gedetailleerd mogelijk namaken van rariteiten en trivialiteiten van garen maakt het resultaat onverwacht grappig en mooi.