Logo van Club Geluk 0

Over Club Geluk

Club Geluk

Wij zijn Barbara en Marieke van Club Geluk. Wat is Club Geluk? Club Geluk ontwerpt textiel sinds 2004. Maar vooral is Club Geluk bekend om zijn brei- en haakwerken. Dit zijn geen standaard huis-, tuin- en keukenontwerpen, maar bijzondere breisels zoals gebreid vlees, gehaakte sigaretten, knuffelbare puberzoons, toffe truien en wollige woonaccessoires. Met Club Geluk handwerk je je happy. 

 

In 2004 was Club Geluk nog alleen Marieke, met hulp van vele professionele vrienden, haaktantes, breioma’s en een vormgevende vriend (samen: Club Geluk!). De focus lag toen op het ontwerpen en produceren van huishoud- en woontextiel met een retro printje en vintage gevoel: knisperend beddengoed, origineel huishoudtextiel, illustratief kindertextiel en bijpassende stationery, servies en handgebreide en handgehaakte woonaccessoires. Naast deze grote producties van textiele zaken produceerde Club Geluk ook unieke, handgemaakte stuks: gebreide vogels, gehaakte planten, genaaide lappendekens, geborduurde kussens, macramé plantenhangers en meer. Deze handgemaakte lijn liep nogal uit de hand. Vooral toen hierdoor meer en meer vraag kwam naar onze haak- en breiworkshops. Maar toen kwam Barbara om het handwerkhoekje kijken. Sneller hakend dan de speed of sound nam zij de workshops over en konden we de handwerklijn verder uitbreiden. Sinds 2012 werken we zeer gelukkig samen.

 

Steek er wat van op - breilessen, haakworkshops en meer voor de DIY-er

Volg een workshop breien en haken voor beginners of neem een workshop freestyle breien. Wij komen natuurlijk ook graag workshoppen bij de mensen thuis. En over thuis gesproken, aldaar kan je ook zonder hulp direct aan de slag met de online patronen van gebreide zoon, amaryllis en meer ongewone breipatronen. 

 

Geluk Maak Je Zelf 

Club Geluk is vooral bekend om zijn realistische en humoristische brei- en haakwerken. In 2015 verscheen ons boek Club Geluk en het geheim van de gebreide ham. Daarna breide Club Geluk de cover voor Volkskrant Magazine en Mariekes gebreide puberzoon werd wereldnieuws. Hierop volgde: Club Geluk & de fantastische truien en een handwerkboek in samenwerking met Zeeman. Binnenkort presenteren wij ons haakdebuut: Huiselijk haken met Club Geluk en Club Geluk's Haak en brei journalDaarbij werkt Club Geluk in opdracht voor uiteenlopende merken en mensen, geeft workshops in allerlei handwerktechnieken, exposeert in musea en verkoopt patronen, bizarre en minder bizarre breisels via deze fijne webhop.

  

Op maat gehaakt 
Wil je liever dan wij het maken? Wij haken, breien en borduren ook in opdracht: van truien, mutsen en sjaals tot en met organen, portretten, producten en tijdchriftcovers. Klanten van ons zijn o.a. HEMA, Libelle, Zeeman, BZT show, Endemol, Kik-kid, Kitsch Kitchen, Volkskrant en meer.  Wil je liever een leuke brei-oma of haaktante? Dan verwijzen wij je door naar onze Breiclub Geluk. Marieke maakt ook vrij werk zoals de Gebreide zoon en de klapkut.

Marieke Voorsluijs
Instagram Marieke
Marieke@clubgeluk.nl

Knit fast, die warm!

Barbara Lohnen
Instagram Barbara
Barbara@clubgeluk.nl

Barbara houdt eigenlijk meer van haken